EDİRNE / MERİÇ - Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi

içerik

Haz

1958 yılında ortaokul olarak açılmış , 1974 yılında kaymakam Kadir AYDOĞAN ' ın girişimi ile lise binası yapılmıştır. Bu arada yapılan pansiyon binası Milli Eğitim Bakanlığı ' na devredilmiştir. Pansiyon binasının üst kısmı halkın katkılarıyla  beş ( 5 )  derslik olarak  Kaymakam Arif ULUDAĞ ' ın teşviki ile  1992  yılında hizmete geçmiştir. 2000 yılından itibaren Çok Programlı Lise adı altında Eğitim – Öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.
              Okulumuz  1957 – 1958  Eğitim – Öğretim  yılında 284 öğrenci , 11 öğretmen  , 1 memur  ve 4 hizmetli ile faaliyete girmiştir. Eğitim – Öğretime ortaokul olarak başlayan okulumuz 1974 – 1975  eğitim – öğretim yılında  liseye dönüştürülmüştür.

Haz